×

Kaliteli Yem'in Başkenti

Yüklüm Sağım Yemi

Ankara Yem

Özet

Genel Bilgi

İnekler kuruya çıktıkları gebeliğin son 3 haftasında, düvelere gebeliğin son 3-4 haftasında verilmelidir. Bu dönemde Doğumdan sonra hayvanların eşini daha kolay atmasına yardımcı olur. Yüksek süt verimine en iyi şekilde hazırlar. Doğumdan sonraki metabolik hastalıkların önlenmesine yönelik özellikler kazandırılmıştır.

Özellikleri

Döl verimini iyileştirir. Meme ödemlerini azaltır. Süt humması hastalığının görülme sıklığını azaltır. Diğer metabolizma hastalıklarını azaltır. Yavru zarlarının kolay atılmasını sağlar.

Yedirilme Şekli

Kaba yemin kalitesine bağlı olarak yavaş yavaş artırarak doğuma 5 kg a kadar YÜKLÜM yemi yiyerek girmelidir. Kaba yem olarak sadece kuru yonca ile sadece silaj ve yaş posa vermekten kaçınmak gerekir. Verilen kuru yonca miktarı 2 kg’ı, silaj ve yaş posa miktarı 5-6 kg’ı geçmemelidir. Bu dönemde kaba yem olarak kaliteli çayır kuru otu ile saman birlikte veya tek başına kaba yem olarak verilebilir.

Kuruya Çıkartılan İneklerin Beslenme Programları

Kaba yemin kalitesine bağlı olarak yavaş yavaş artırarak doğuma 5 kg a kadar YÜKLÜM yemi yiyerek girmelidir. Bunu üzerine yiyebildiği kadar kaba yem verilmelidir. Kaba yemin en az yarısı kuru kaba yem ve/veya saman olmalıdır.

Dikkat

Hayvanların önünde yalama taşı şeklinde tuz bulundurulmamalıdır. Kullanılan kaba yem (saman, yonca, mısır silajı, pancar posası vb.) ile kesif yemlerin (fabrika yemi, arpa, mısır vb.) karıştırılarak belli bir parça büyüklüğü ve nemde verilmesi önerilir. Yemlenmenin en uygun şekilde yapılabilmesi ve iyi bir rasyon oluşturmak için firmamızın teknik sorumlularından destek almanız durumunda size özel çözümler üretilecektir.

Benzer Ürünler