×

Kaliteli Yem'in Başkenti

Nazlım Kuru Dönem Yemi

Ankara Yem

Özet

İnekler kuruya çıktıktan sonra gebeliğin son 3 haftasına kadar yedirilecek kuru dönem yemidir.

Genel Bilgi

Doğumdan sonraki metabolik hastalıkların önlenmesine yönelik özellikler kazandırılmıştır. Bu dönemde gebe ineğin aşırı yağlanmaması için aşırı mısır silajı, tahıl ve fabrika yemi vermekten kaçınılmalıdır.

Özellikleri

NAZLIM, İnekler kuruya çıktıktan sonra gebeliğin son 3 haftasına kadar yedirilecek yemdir. Doğumdan sonraki yüksek süt verimine en iyi şekilde hazırlar. Doğumdan sonraki metabolik hastalıkların önlenmesine yönelik özellikler kazandırılmıştır. Özel katkılar içermektedir, ayrı bir vitamin-mineral katkısına gerek yoktur. Döl verimini iyileştirir. Meme ödemlerini azaltır. Süt hummasın hastalığının görülme sıklığını azaltır. Diğer metabolizma hastalıklarını azaltır. Yavru zarlarının kolay atılmasını sağlar.

Yedirilme Şekli

Kaba yemin kalitesine bağlı olarak en az iki öğünde tercihen toplam rasyon içerisinde verilmesi önerilir. 24 saat içerisinde toplam 3-5 kg yedirilir. Kaba yem olarak sadece kuru yonca ile sadece silaj ve yaş posa vermekten kaçınmak gerekir. Verilen kuru yonca miktarı 2 kg’ı, silaj ve yaş posa miktarı 5-6 kg’ı geçmemelidir. Bu dönemde kaba yem olarak kaliteli çayır kuru otu ile saman birlikte veya tek başına kaba yem olarak verilebilir.

Kuruya Çıkartılan İneklerin Beslenme Programları
NAZLIM KURU DÖNEM YEMİ, kuruya yeni çıkartılmış ineklere gebeliğin son 3 haftasına kadar verilmelidir. Kaliteli kaba yemler ile birlikte 3 kg, kalitesiz yemler veya saman ile birlikte 4 kg yedirilmelidir. Kaba yem olarak sadece silaj veya sadece körpe yonca kuru otu verilmemelidir.

Dikkat

Kullanılan kaba yem (saman, yonca, mısır silajı, pancar posası vb.) ile kesif yemlerin(fabrika yemi, arpa, mısır vb.) karıştırılarak belli bir parça büyüklüğü ve nemde verilmesi önerilir. 24 saatte bir yemleme yapılabilir.

Benzer Ürünler